| Hoşgeldin Ziyaretçi |
Mesaj atabilmek için forumumuza kayıt olmalısınız.
|
| Çevrimiçi Kullanıcılar |
Şu anda 35 çevrimiçi kullanıcı var. » 0 üye | 35 Misafir
|
| En Son Konular |
No Commitment, Just Pleas...
Forum: My Forum
Son Mesaj: mahiralemdar
12-17-2025, 04:05 AM
» Cevaplar: 2
» Gösterim: 3,350
|
Looking for a good time M...
Forum: My Forum
Son Mesaj: mahiralemdar
02-06-2025, 02:07 AM
» Cevaplar: 1
» Gösterim: 3,350
|
Gantt Çizelgesi: Proje Yö...
Forum: Webmaster Köşesi
Son Mesaj: seocum59
07-03-2024, 08:44 AM
» Cevaplar: 0
» Gösterim: 161
|
Donmadan İptv Hizmetleri
04-14-2021, 12:00 PM
» Gösterim: 154
|
haber sitesi tanıtmı
09-08-2020, 08:23 AM
» Gösterim: 156
|
Esenyurt İkinci El Eşya A...
Son Mesaj: ajans207
04-27-2020, 11:49 PM
» Gösterim: 165
|
Sait İskender
03-08-2019, 02:33 PM
» Gösterim: 149
|
Iyzico abonelik tahsilatl...
03-08-2019, 02:18 PM
» Gösterim: 160
|
Iyzico abonelik tahsilatl...
03-08-2019, 05:56 AM
» Gösterim: 158
|
Prodüksiyon ve Organizasy...
03-06-2019, 06:35 AM
» Gösterim: 151
|
|
|
| Konsantre Pas Sökücü ve Çözücü |
|
Gönderen: kalpsiz - 05-10-2016, 03:18 PM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
![[Resim: 8ZqY6k.png]](http://i.hizliresim.com/8ZqY6k.png)
Konsantre Pas Sökücü ve Çözücü
Pas, demir üzerinde hava ve su ile temas sonucu demir ve oksijen bileşenlerinin bir araya gelmesi ile oluşur. Korozyon ise demir ve türevlerinin dışında metaller (bakır, aliminyum ve benzeri) üzerinde oksijen ile temas sonucu oluşan bakıroksit veya aliminyumoksit bileşenlerine verilen isimdir.
PAS NASIL SÖKÜLÜR
Metallerin üzerinde oluşan pasın ve korozyonun temizlenebilmesi için pas sökücü kimyasalların kullanılması gerekmektedir. Metal üzerinde pas temizlenmez ise zamanla demirin daha fazla zarar görmesine ve derinliklere kadar paslanarak çürümesine ve kullanılamaz hale gelmesine sebep olmaktadır.
Genel olarak konuyu ele almak gerekirse. Oksijen ile temasta olan metaller zamanla paslanırlar ya da korozyona uğrarlar. Su ile temasta daha hızlı paslanmanın sebebi ise su içeriğinde bulunan oksijenin hava içeriğinde bulunan oksijene oranla daha fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Pasın sökülebilmesi ve temizlenebilmesi için ise pas sökücü ürünlerin uygulanması gerekir.
OK-151 PAS SÖKÜCÜ
OK-151 konsantre pas sökücü her türlü metalin üzerinden pasın sökülebilmesini sağlayan bir üründür. OK-151’in içeriğinde bulunan özel kimyasal sayesinde pas söküldükten sonra kullanılmak istenen metal direk olarak boyamaya ya da kaplamaya hazır hale getirilmiş olur.
OK-151 konsantre pas sökücünün özelliklerini incelersek;
Her türlü metallerin yüzeyinden pasın, yağın uzaklaştırılmasında ve boya, kaplamaya hazırlanmasında kullanılır.
Makinelerin metal aksamındaki pasın uzaklaştırılmasında kullanılır.
Bakır, bronz, prinç veya demirsiz metallerin yüzeyinden oksit temizliğinde kullanılır.
Soğutma suyunun kullanıldığı sistemlerde oluşan korozyon temizliğinde kullanılır.
Boyanmış yüzeylerden, emayeden, fayanslardan pas lekelerinin temizliğinde kullanılır.
Gözenekli metallerde dahi pasın uzaklaşmasını sağlar.
Uygulandığı metal yüzeylerine mikroskobik oranda fosfat tabakası kaplar ve boyanın yüzeye daha iyi tutunabilmesini sağlar.
Pas söküldükten sonra boyanmayacak ya da kaplama yapılmayacak ise pas koruyucu ürün kullanılması gerekir. OK-152 pas koruyucu ürün ile çıplak kalan metalinizi pastan ve korozyondan koruyabilirsiniz.
NEDEN PAS SÖKÜCÜ KULLANILMALI
Bir çok makine, ekipman, alet ve edevat paslanmadan dolayı kullanılamaz hale gelmekte, atılmakta ve çalışma aksamları bozulmaktadır. Oysaki pas sökücü ürün kullanılarak kısa bir süre içerisinde pasın sökülerek değerli olan metallerin kullanılabilir hale gelmesi sağlanır. Ekonomik olarak pas sökücü kullanılması bütçenizi olumlu yönde etkiler.
Özkimsan’ın diğer ürünleri hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.ozkimsan.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
ozkimsan.com
|
|
|
| webmaster dayanışma,e-ticaret forumu |
|
Gönderen: osman75 - 05-10-2016, 01:51 PM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
bilgilazim.net son dönemlerin en popüler en zengin içeriğe sahip olan sosyal forum sitelerinin başında gelmektedir. Her gün yüzlerce kişinin giriş yaptığı forum üzerinde sizlerde aradığınız birçok sorunun yanıtını tek tık kolaylığı ile kolayca bulabilirsiniz.
Farklı uzmanlık alanlarına sahip olan binlerce kişi her gün bu özel forum sayfası üzerinde bulunuyor. En çok merak edilen konulara en basit şekliyle açıklık getirmekte olan alanında uzman kullanıcılar.
Webmaster, konularının her biri diğer forum sitelerinde aradığınız popüler alanlarından oluşmaktadır. Kendi sitenizi kurabilmek için izlemeniz gereken yollar hakkında bilgiler alabileceğiniz ikinci el satışını online olarak yapabileceğiniz her telden konunun sizler için konuşulduğu bilgilazim.net üzerinde oldukça aktif bir konuşa trafiği bulunmaktadır.
e-ticaret yapmanın en basit ve pratik yolu olan forum sitemiz üzerinde sizler için birbirinden parlak fikirler bulunuyor. Ayrıca firma reklamlarınızı kolayca yapabileceğiniz bu özel platform sizlere sınırsız müşteri potansiyellerini de beraberinde getirmektedir.
Teknoloji hakkında merak ettikleriniz en son teknoloji ürünleri almak isterseniz sizlerde her konuda fikir ve öneri alabileceğiniz kapsamlı ve donanımlı forum sitesine giriş yaparak evinizden çıkmadan güzel paralar kazanabilirsiniz. Sadece para kazanmak amaçlı değil günlük yaşamda ihtiyaç duyabileceğiniz en özel bilgilere de yine bu özel forum sayfası üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.
Teknolojik gelişmeler, eğitim hakkında bilgiler. Webmaster nasıl olunur ve daha birçok değerli bilgiyi tek hamlede, yorulmadan, kolayca edinebilirsiniz.
|
|
|
| Bölgesel Seo |
|
Gönderen: is_for_you - 05-09-2016, 07:13 PM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
Seo ile ilgili tonla makale okudum. Birçok seo işi öğrendim ve uyguladım. Etki göremedim. Birgün dedim sıfırdan başlayayım. Google Aramalara "Seo Ne Demek" yazdım. O aramamda Bölgesel Seo A. Ş. firmasını buldum. Harika bir blog yazmışlar. Okudum, okudum, başladım uygulamaya. Dedim bu adamların sölediklerini yaptığımda bile bi çok şey değişiyorken direk bu adamlara yaptırayım. Aradım firmayı. Bir bayan açtı telefonu. Adamlar derken bayanla karşılaştık Neyseki sekretermiş. Seo uzmanı Selim CENNETOĞLU ile görüştüm. 12 yıldır sektörde birçok başarılı iş yapmışlar. Hem bölgesel seo yazılımını kullandım ki kullanmamak çok saçma olur. Çok ucuz ve çok faydalı. Hemde profesyonel seo yaptırdım. Artık seo işleriyle uğraşmıyorum. Yeni ürün eklendiğinde ürün linkleirni atıyorum, 2 hafta sonra google ilek sayafda oluyor, 1 ay sonra ilk sırada. Ana kelimelerde ilk sayfadayız ve ilk sayfayı zorluyorum. Bazen üzülüyorum. Bu kadar az para ile bu kadar çok seo işi yaptırdığım için acaba hak mı yiyorum. Geçen sordum. "Bizim işimiz bu. En büyük getirimiz ise sizin memnuniyetinizdir." dediler. O zaman başladım google reklam, yandex reklam ve sosyal medya gibi işlerimi de Bölgesel Seo firmasına aktarmaya. Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim. Unutmadan Seo & Blgesel Seo le Google 1. Sayfa | bolgeselseo.com adresinden siteye erişebilirsiniz.
|
|
|
| ORTODONTİ |
|
Gönderen: osman75 - 05-08-2016, 07:54 PM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
Diş ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır. Ortodonti, ayrıca Latince’de düz anlamına gelen “ortos” ve diş anlamına gelen “dontos” kelimelerinden köken alan bir kelimedir. Güzel bir gülümsemenin insan ilişkilerindeki önemi inkar edilemez bir gerçektir. Günümüzde pek çok erişkin birey görünümünü ve sağlığını iyileştirmek için ortodontik tedavi talep etmektedirler. Erişkin bireylerin ortodontik tedavi konusundaki endişeleri, tellerin kötü görüneceği ve çocukluk yaşından sonra tedavinin etkin olarak yapılamayacağı yönündedir. Ancak günümüzde dişhekimliği bilimindeki gelişmeler sayesinde ortodontik tedavinin gerekliliği ve önemi çok daha iyi kavranmıştır. Son zamanlarda ortodontik tedavi gören hastaların %25’i yetişkindir.
Lingual ortodonti kısaca,dişlerin arka kısımlarından uygulanan bir ortodontik tedavi yöntemidir.Zaten kelime anlamı olarak -Lingual- latincede dil tarafı, dil bölgesi anlamına gelmekte olup, dişlerin dile bakan kısımlarına uygulanan ortodontik tedaviyi tanımlamaktadır.Incognito tedavisi ise lingual ortodonti de kullanılan yöntemlerden birisinin piyasa ismidir.Tıpkı Lingual ortodontiki diğer yöntemler gibi incognito da kullanılan teller ve braketler dişlerin arka yüzeyine yapıştırılmaktadır.Incognito ve diğer lingual ortodonti tedavi yöntemlerinin en büyük avantajı ise İnvasilign (şeffaf plakla tedavi) yönteminin aksine tüm vakalarda kullanılabilir oluşlarıdır.
Incognito aperayleri tamamen kişiye özel dizayn edilir ve üretilir.Diğer tüm ortodontik tedavi yöntemlerinde kullanılan ve fabrikasyon olarak üretilen braket ve tellerin aksine Incognito yönteminde herşey hastanın ağzına göre özel olarak altın alaşımlardan üretilir. Kısacası bu yöntemde hastaların dişlerinden alınan ölçüler önce yurt dışındaki (Almanya) merkeze gönderilmekte, orada bilgisayar destekli özel bir yazılım yardımı ile kişiye özel olarak üretildikten sonra ülkemize gönderilmektedir. Incognito tedavisini diğer lingual ortodonti tedavi yöntemlerinden ayıran diğer bir özellik ise tedavi için kişiye özel üretilen braketlerin,dişlerin arka kısımlarına direkt olarak değil, bir kaide vasıtasıyla yapıştırılmalarıdır.
Ne zaman tedavi başlamalıdır?
En iyi yaş, çocuğun gelişim çağında başı ve ağızı hala büyüyor ikendir. Bu dönemde diş düzeltmek daha kolaydır, ancak hastalar herhangi bir yaşta diş teli taktırabilirler. İdeal yaş 10 ile 14 arasındadır. Kliniklerimizde ortodonti tedavilerinin yanında implant, zirkonyum porselen diş kaplama terapileride yapılmaktadır.
Kaynak: www.disortodonti.org
|
|
|
| iftar saati |
|
Gönderen: osman75 - 05-08-2016, 02:47 PM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
ramazan ayı yaklasıyor. Sizlere bu tanıtım yazımızda iftar saati sitesi tanıtacağım. Bu siteyi tanıtmamdaki asıl amaç sitenin gerçekten çok kolay kullanımda oluşu. iftar vakti konusunda bizlere yol gösterici olabilecek bir site. Her gün otomatik olarak diyanet verileri ile güncellenmekte, + sadece iftar değil namaz vakitleride mevcut. Namaz vakitleri, sahur , iftar gibi bir çok ek özellik otomatik olarak bizlerle. www.iftarsaati.net sık kullanılanlara ekleyip sürekli olarak kullanmamız gereken bir site olarak göze çarpıyor. Ramazan ayına pek bişe kalmamışken bu paylaşımım +rep alır diye umuyorum. İyi forumlar
|
|
|
| Sezgin Spot Eşya Mağazası |
|
Gönderen: osman75 - 05-07-2016, 09:40 AM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
Sezgin spot kullanılmış eşya denildiği zaman akla gelen ilk firmadır. Bünyesinde bulunan bir çok eşya ile sizlere aradığınızı bulma noktasında en iyi hizmeti vermektedir. İkinci el eşyalar daha çok kullanıcısı belli olan eşyalar arasındadır ancak son dönemlerde eşyalar üzerindeki pahalı fiyat etiketleri insanları bu yönde alışveriş yapmaya doğru yöneltmiştir. Sezgin spot evinizdeki tüm eşya sorununu A’dan Z’ ye çözer.
İkinci el eşya satılan yerler noktasında pek fikri olmayanlar için belirtecek olursak internet ortamında bir arama yaptırdığınızda onlara her şehirde rastlayabilmeniz mümkündür. İkinci el eşya dükkanları yalnızca eşya alabileceğiniz yerler değil bunun yanı sıra ikinci el eşyalarınızı satabileceğiniz de firmalardır. Gelişen teknoloji aynı zamanda bu firmalara daha rahat bir şekilde ulaşabilme imkanızı da sunuyor. Örneğin firma üzerinden sipariş verebiliyor ve de eşyanızı kapınıza kadar teslim alabiliyorsunuz. Üstelik bazı firmalar sizin aile bütçenizi düşünerek taksit imkanı dahi sunabiliyorlar. Son dönemler de hızlı bir şekilde gelişen spot mağazaları aynı zamanda eşyalarınızın evinize kadar taşınma sürecinde de yanınızda olacaktır.
Sonuç olarak belirtecek olursak sezgin spot firması bu noktada size her türlü kolaylığı ve hizmeti de sağlayabilmekte. Firmaya ulaşabileceğiniz internet adresi ise www.ikincielesyabizaliriz.com ‘dur. Siteyi ziyaret edip eşyalardan herhangi birini sipariş ettiğiniz de size ulaştırabilmek adına her türlü kolaylığı da sunacaktır.
|
|
|
| İzmirde Temizlik Şirketleri |
|
Gönderen: osman75 - 05-06-2016, 06:56 PM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
İzmir temizlik şirketleri arasında araştırma yaparken kusursuz hizmet sunan firmalarla irtibat kurulması, sağlıklı mekânların oluşturulması için en önemli adımın başında gelmektedir. İzmir'de Temizlik şirketimiz, müstakil evlerde, apartman dairelerinde, villalarda, iş yerlerinde, ofisler ve benzeri her tür yaşam alanında kusursuz ve güvenli temizleme hizmeti sunmaktadır. Deneyimli ve donanımlı personelle temizlik işlevini yerine getiren firmamız, her tür mekânın sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Firmamız, ev temizliğini yaparken cam ve çerçeveden zemine, koltuklardan halıya, peteklerden duvara kadar tüm ayrıntıları temizlemektedir. Şirketimiz sadece ev temizliği gerçekleştirmemektedir. Ofis temizliği de önemli bir işlemdir.
İzmir Ev Temizlik Şirketi , İzmir'de Temizlik Şirketleri Ofis temizliği, işyeri genel temizlik hizmetlerinin arasında gelmektedir. Firmamız, mesai sonrasında ofislerin temizliğini yapmakta, masa, sandalye, dolap ve raf gibi tüm ayrıntıların temizliğini sağlamaktadır. Mesai saatleri içinde temizlik yapılacaksa da azami dikkat edilerek çalışanların dikkatini dağıtmamaya özen gösterilmektedir. Şirketimiz, ofisin temizliğini yanı sıra dezenfekte işlemini de gerçekleştirmektedir. Böylece insanların sağlıklı bir ortamda güvenli bir şekilde çalışmaları sağlanmaktadır.
İzmir temizlik şirketleri arasında Profesyonel temizliği de yapan şirketimiz, gökdelenlerin, plazaların cam ve dış yüzeylerinin temizliğini gerçekleştirmektedir. Bu işlemde vinç ya da asansör kullanılmaktadır. Dış cephe cam temizliğini gerçekleştiren şirketimiz, bu işlemi büyük bir titizlikle yapmaktadır. Cam temizliği uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu İzmir temizlik işinde tecrübeli olmayan personelin olmaması, camda çiziklere, dış cephelerde ise korozyona neden olabilmektedir. Firmamızın cam temizliği yapan personeli sertifika sahibidir. Fabrika temizliği de ciddiyet isteyen bir hizmettir. İmalat yapılan her tür işletmede farklı kimyasallar kullanılmaktadır ve bu nedenle de kullanılan ürünlerle temizlik sistemleri birbirinden farklı olmaktadır. İzmir'de Temizlik Şirketleri Fabrika temizliğini gerçekleştiren şirketimiz, gerek makine temizliğini gerekse üretim hattı temizliğini yaparken yüzeylerin durumuna ve kirliliğe göre hareket etmektedir. Ayrıca temizlik yapılırken kullanılan kimyasallar da uygun olarak seçilmektedir.
İzmir'de Temizlik Şirketleri
İzmir temizlik şirketleri ile iletişim kurularak inşaat sonu temizlik işlemi için araştırma yapılırken profesyonel kadroyla hizmet veren şirketler tercih edilmelidir. Şirketimiz, gerek inşaat sonrası, gerek boya sonrası, gerekse tadilat sonrası temizlik hizmetini kusursuz bir şekilde yerine getirmektedir. Buca Temizlik Şirketi Temizlik hizmeti sunulurken hangi malzemenin kullanılması gerektiğini bilen uzman personellerin bulunması önemlidir. Bu personel, eğitimli ve donanımlıdır ve kullanılan malzemenin türüne göre ne tür malzemenin kullanılması gerektiğini çok iyi bilmektedir. Firmamız, uzman personeli ve güzlü teknik altyapısı ile tüm temizlik beklentilerini en üst seviyede karşılamaktadır. Etiketler: Antalya temizlik şirketleri, izmir temizlik şirketleri,izmir ev temizliği,izmir ofis temizliği, fabrika temizliği, dış cephe cam temizliği, inşaat sonu temizlik İzmirde Temizlik Şirketleri.
http://www.izmirevtemizliksirketi.com
|
|
|
| Aşiyan Eğitim Kurumları |
|
Gönderen: osman75 - 05-06-2016, 05:22 PM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
Aşiyan Koleji, bir İçbahçe Eğitim Öğretim A.Ş kuruluşudur.
İçbahçe A.Ş Yönetim Kurulu
Hüseyin Ulusal
Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Güven
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Rabia Güven
Yönetim Kurulu Üyesi
Ankara Özel Okul
Hüseyin ULUSAL Kimdir?
1962 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Ankara Çankaya Lisesi’ndeki öğretmenlik stajıyla üniversiteyi tamamlayan Ulusal, öğretmen olarak Mersin’in Erdemli ilçesine atandı. Askerliğini yedek subay olarak yapan Ulusal daha sonra özel sektörde öğretmenlik mesleğini sürdürdü. Çeşitli dergilerde edebi makaleler yazdı. Çeşitli radyo ve televizyonlarda eğitim programları yapımcılığı ve yöneticiliği yaptı. 1994 yılında arkadaşlarıyla birlikte Açı Dershanelerini, 1996 yılında Açı Yayınlarını kurdu. Talim Terbiye onaylı ders kitaplarında, yardımcı kitaplarda ve sınavlara hazırlık yayınlarında eğitim editörlüğü ve Türk Dili ve Edebiyatı yazarlığı yaptı. Çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği görevlerinde bulundu. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli çalıştaylara katılarak özel öğretim konusunda zengin deneyimler kazandı. Ulusal’ın TOBB eğitim meclisi üyeliği halen devam etmektedir. TÖDER (Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği) kurucusu ve genel sekreteri olan Ulusal, eğitim konusundaki güzel deneyimlerini uygulamak için Aşiyan Modeli projesiyle Aşiyan Koleji’nin kurucu temsilcisi oldu. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın organize ettiği dershane dönüşüm çalışmalarında 500.000 öğrenciyi temsilen görüşmelerde bulundu. Dönüşüm projelerinde kendi kurumunu ve TÖDER’i temsilen çalışmalar yaptı. Gönüllü bir eğitim yatırımcısı olarak tanınan Ulusal, özel öğretimde güzel projelerde yer almak için özverili çalışmalarına devam ediyor.
Ali GÜVEN Kimdir?
1979 yılında Ankara’nın Polatlı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü’nü birinci olarak bitirdi. Daha sonra Atılım Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. bölümünden mezun oldu. Üniversite öğreniminden sonra Mühendis olarak özel sektörde iş hayatına başladı . Askerliğini kısa dönem olarak Diyarbakır’da yapan Güven, evli ve iki çocuk babası. İş dünyasında çeşitli başarılara imza atan Güven halen Telekom, Enerji ve İnşaat sektöründe faaliyet gösteren grup şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ediyor. Öğrencilik dönemlerinde eğitim sektörüne ve okulculuğa büyük ilgi duyan Güven, uzun yıllar eğitim sektörünü ve eğitimde kullanılması gereken mimari yapıyı tüm dünya üzerinde inceleme fırsatı buldu. En uygun butik okulculuğun mimarisini Aşiyan Koleji ile birlikte kurucu başkan yardımcısı olarak hayata geçirdi. Ali GÜVEN şimdi Aşiyan Koleji’nin bir Türkiye markası olması için tüm özverisiyle çalışmalarına devam ediyor.
http://www.asiyankoleji.com
|
|
|
| ISO Belgesi |
|
Gönderen: osman75 - 05-06-2016, 04:42 PM - Forum: Webmaster Köşesi
- Cevap Yok
|
 |
ISO belgesi almak için yapılması gereken konusunda danışmanlık hizmeti veren İdeal teknik danışmanlık firmamız ile Dünya kalite standartlarında ISO 9002 belgesi almak için ne gibi kriterlere sahip olmanız gerektiği konusunda danışmanlık ve ISO belgesi verimi yapmaktayız.
http://isobelgesi.tk
|
|
|
|